• Атомските бомби на Еџертон

  Харолд Јуџин Еџертон е американски фотограф и пионер во многу техники на сликање. Една од најпознатите му е користењето на стробоскоп наместо блиц, за од...

 • Руси во Изоизоляция! :)

  Изоизоляция е популарна руска страна на Facebook, на која, во досадниов период, луѓето постираат нивни рекреации на познати класични и модерни уметнички слики. Еве ги...

 • Најдобрите урбани графити за 2019-та

  Графити-културата одамна се претвори во воодушевувачка урбана уметност. Техника која го има целиот град за платно за изразување на мислењето. Почна како дел од Хип-Хоп...

 • Уметност од оброк!

  Кога си родител на три деца, секое со свој инает, мораш да најдеш начин секој оброк да им го направиш интересен. Сé со цел храната...

 • Генијални, но неупотребливи изуми! :)

  Атинската дизајнерка и архитект, Катерина Кампрани, има одличен начин да си го пополни времето помеѓу проекти. Седнува и дизајнира тотално неупотребливи предмети. Погледнете дел од...

Одбери Формат
Приказна
Текст со визуелни елементи и додатоци
Листа
Класична Листа со Ставки
Меме
Прикачете свои слики за да направите меме
Видео
Видеа од Youtube или Vimeo
Слика
Слика или Гиф
Гиф
Класична GIF анимација