Атомските бомби на Еџертон


Харолд Јуџин Еџертон е американски фотограф и пионер во многу техники на сликање. Една од најпознатите му е користењето на стробоскоп наместо блиц, за од едно континуирано движење да добие низа од експозиции на една фотографија. За тоа друг пат, а во оваа галерија, ќе погледнете низа од атомски бомби, фотографирани неколку илјадити делови од секундата по експлозијата.


Ви се допаѓа? Споделете со вашите пријатели.

Одбери Формат
Приказна
Текст со визуелни елементи и додатоци
Листа
Класична Листа со Ставки
Меме
Прикачете свои слики за да направите меме
Видео
Видеа од Youtube или Vimeo
Слика
Слика или Гиф
Гиф
Класична GIF анимација