Пиво во препарирани верверички?!?

Што прави BrewDog End of History да биде едно од најскапите пива во светот?! Ај прочитајте...


BrewDog е популарна и доста уникатна пивара од Абердин, Шкотска, која произведува позамашна палета на различни типови на пива. Но, најекстремното и најскапо, секако е The End of History (Крајот на историјата).

Нема да зборуваме за технологијата, типот на пиво и вкусот, туку само за неговото пакување.

Пивото се полни во стаклени шишиња, вметнати во професионално препарирани верверички. Да се разбереме, нема насилство ниту убивање во процесот, туку се работи за кожи собрани од верверички згазени во сообраќај (демек ова ја намалува вкупната морбидност на целата приказна).

Е, да не заборавам, цената на пивото е околу 600-700евра по шише. Ако ви се наоѓаат слободно 600-700 евра, не знам дали постои покреативен и поуникатен начин да ги потрошите. Шишето (читај: мртвата верверичка) ви останува во трајна сопственост! 😉


Ви се допаѓа? Споделете со вашите пријатели.

Одбери Формат
Приказна
Текст со визуелни елементи и додатоци
Листа
Класична Листа со Ставки
Меме
Прикачете свои слики за да направите меме
Видео
Видеа од Youtube или Vimeo
Слика
Слика или Гиф
Гиф
Класична GIF анимација