Јупитер, виден низ леќата на Јунона (Juno)


Јунона (Juno) е последното летало на NASA кое му се доближи на Јупитер. Најголемата планета од нашиот систем. Гасовит џин, дом на бури и ветрови кои се движат со брзина и до 620км/ч. Баш поради бурите тој и вака изгледа пред камерата на Јунона.


Ви се допаѓа? Споделете со вашите пријатели.

Одбери Формат
Приказна
Текст со визуелни елементи и додатоци
Листа
Класична Листа со Ставки
Меме
Прикачете свои слики за да направите меме
Видео
Видеа од Youtube или Vimeo
Слика
Слика или Гиф
Гиф
Класична GIF анимација