V838 Монокеротис

V838 Монокеротис е црвен суперџин, откриен на 6-ти Јануари 2002 година и е една од најинтересните звезди :)


За да уживаме во неговата убавина, се погрижи телескопот Хабл на 17ти Декември 2002 година. 

Приказ на ширењето на светлосното еко.

Преубаво, мора да признаете. 🙂


Ви се допаѓа? Споделете со вашите пријатели.

Одбери Формат
Приказна
Текст со визуелни елементи и додатоци
Листа
Класична Листа со Ставки
Меме
Прикачете свои слики за да направите меме
Видео
Видеа од Youtube или Vimeo
Слика
Слика или Гиф
Гиф
Класична GIF анимација