Сте го виделе ли овој човек некогаш?!

А овој? А женава?! Детево ти изгледа познато? Девојкава си ја видел негде, некад?!


Озбилно, познат ти е ликов? Ова е напреден приказ на она што го може вештачката интелигенција на денешните машини. Прочитајте го текстов и уверете се сами во деталноста на можностите.

А девојкава?

Детево не ти личи на другарка ти малиот?

Дефитивно не ги знаеш. 100%!

Овие луѓе и не постојат. Измислица се на еден напреден софтвер со вештачка интелигенција. Се вика Generative adversarial network и е дел од механизам за само-учење. На почетокот на проектот, софтверот е "нахранет" со илјадници портрети од луѓе, па сега машината може да прави милијарди комбинации на усни, носеви, очи, веѓи, коса, бои, пигменти, симетрии, аномалии.

Пробајте го. Ова е линкот на кој е достапна страната https://www.thispersondoesnotexist.com/ и на која со секој "refresh" добивате нова замисла на вештачката интелигенција. Секогаш нова и уникатна.


И пак...

Ја знаете типкава?! 🙂


Ви се допаѓа? Споделете со вашите пријатели.

Одбери Формат
Приказна
Текст со визуелни елементи и додатоци
Листа
Класична Листа со Ставки
Меме
Прикачете свои слики за да направите меме
Видео
Видеа од Youtube или Vimeo
Слика
Слика или Гиф
Гиф
Класична GIF анимација