Последниот бел носорог во Кенија


На сликава, сопственост на магазинот National Geographic, чуварот Јозеф Вахира ја оплакува смртта на Судан, последниот мажјак, северен бел носорог во Кенија. Видот сега е осуден на изумирање, бидејќи има останато уште две женки.


Ви се допаѓа? Споделете со вашите пријатели.

Одбери Формат
Приказна
Текст со визуелни елементи и додатоци
Листа
Класична Листа со Ставки
Меме
Прикачете свои слики за да направите меме
Видео
Видеа од Youtube или Vimeo
Слика
Слика или Гиф
Гиф
Класична GIF анимација